fbpx

Politika privatnosti

Zaštita podataka o ličnosti polaznika

Vrsta podataka koji se prikupljaju

Škola prikuplja, obrađuje i čuva podatke o identitetu i adresama polaznika, podatke o vršenoj obuci, kao i druge podatke koji su neophodni radi vođenja evidencije o realizaciji ugovornih odnosa.

Škola, obrađuje i čuva podatke o uređajima sa kojih je pristupljeno sajtu, kao i lokacijama, uračunavajući ali ne isključujući IP adrese polaznika, podatke o operativnom sistemu, podatke o vrsti uređaja sa kog je pristupljeno i druge podatke koji su dostupni, a ne tiču se isključivo ličnosti polaznika.

Obrada i čuvanje podataka o polaznicima vrši se u rokovima i na način utvrđen Zakonom.

Obradu podataka o polaznicima vršiće lica koja za potrebe Škole obavljaju poslove iz domena administracije i knjigovodstva. Pojedini podaci će se biti dostupni predavačima u svrhu realizacije kurseva i obuja.

Prihvatanjem ovih uslova korisnik daje saglasnost za prikupljanje, obrađivanje i čuvanje napred navedenih i po potrebi drugih podataka u skladu sa Zakonom koji reguliše odnosnu materiju.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Zaštita podataka o ličnosti

Škola će štititi tajnost ličnih podataka polaznika u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije i drugih zakona koji uređuju odnosnu materiju.

Svi podaci o kupcima/korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima i saradnicima kojima su podaci nužni za obavljanje posla i u meri koja je za to potrebna. Svi zaposleni i saradnici sajta „Jelena Krstić“ odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe, niti ih prosleđujemo trećim licima.

Podaci iz prethodnog stava mogu se čuvati i obrađivati isključivo radi regulisanja međusobnih prava i obaveza iz ugovora.

Lične podatke koje prosledite kroz kontakt forme, prijave za kurseve i sl. (ime, prezime, kontakt telefon, e-mail i ostalo) ne delimo sa trećim stranama, već koristimo isključivo u svrhu kontaktiranja zbog realizacije usluga i obaveštenjima o novostima. Popunjavanjem bilo koje kontakt forme na sajtu jelenakrstic.com dajete saglasnost da vas kontaktiramo.

Ovu saglasnost u svakom trenutku možete da opozovete koristeći za to predviđenu opciju (npr. „odjavi me“ na mejling listi) ili slanjem poruke na email adresu škole.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke?

Ukoliko ste nam dostavili lične podatke kroz kontakt formu možete zahtevati da vam dostavimo datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje posedujemo o vama i koje ste nam sami dostavili u interakcijama i zahtevati da vas više ne kontaktiramo sa obaveštenjima i ponudama. Takođe možete zahtevati da obrišemo bilo koje podatke koje čuvamo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da čuvamo zbog administrativnih, pravnih ili bezbednostnih razloga.

Kolačići

Sajt jelenakrstic.com koristi tzv. „kolačiće“ (cookies). Kolaćiči su mali tekstualni fajlovi koje vaš Internet pregledač čuva na uređaju sa koga posećujete sajt i koji imaju svrhu da se kao posetilac sajta identifikujete na web sajtovima prilikom kasnijih poseta. Kolačići su jedinstveno dodeljeni vama i može ih čitati samo web server u domenu koji je izdao taj kolaćić. Korišćenje kolačića je standardna praksa na Internetu i većina internet pretraživača je podešena tako da automatski prihvata sve kolačiće. Uprkos tome, ukoliko želite vi uvek možete prestanete da ih koristite tako što ćete ih ručno obrisati ili svoj pretraživač podesiti da ne prihvata kolačiće ili ga postaviti na način koji vama odgovara. Za podešavanje upravljanja kolačića preporučujemo da pogledate sekciju „Pomoć“ u vašem pretraživaču.

Na sajtu jelenakrstic.com koristimo kolačiće kako bismo posetiocima omogućili bolji kvalitet interakcije sa sajtom, za potrebe statistike i analize posećenosti sajta, unapređenja sadržaja sajta i usluga, kao i optimizaciju našeg oglašavanja preko servisa Facebook, Google Ads i Google Analytics. Više detalja o načinu funkcionisanja ovih servisa, kao i načina na koji ih možete personalizovati prilikom posete sajtu jelenakrstic.com možete pročitati na https://policies.google.com/privacy https://www.facebook.com/policies/cookies/.

Umetnuti sadržaj sa drugih internet adresa i servisa

Članci i lekcije kurseva na sajtu jelenakrstic.com mogu da sadrža umetnuti sadržaj (npr. video snimke, fotografije, članke itd). Umetnuti sadržaj sa drugih web adresa se ponaša na potpuno isti način kao da je posetilac posetio tu web adresu.

Te web adrese mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, umetnu dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim umetnutim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa umetnutim saržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na taj web servis.